Vijf levensloopbestendige woningen in nieuwbouwplan Salland II

In nieuwbouwplan Salland II in Raalte is nog ruimte voor vijf levensloopbestendige woningen. De locatie aan de Hoenlo wordt projectmatig ontwikkeld. De gemeente heeft een aantal lokale partijen gevraagd om een ontwerp in te dienen. De inzending van The Citadel Company is als beste beoordeeld. Dat betekent dat zij de woningen gaan realiseren. Dit doen ze in samenwerking met bouwbedrijf Hoogeslag.

De inzendingen zijn beoordeeld op vooraf gestelde criteria, zoals de mate van levensloopbestendigheid, duurzaamheid, uitstraling en prijs/kwaliteitverhouding. Wethouder Wout Wagenmans: “Het ontwerp van The Citadel Company kent diverse levensloopbestendige keuzemogelijkheden en sluit goed aan op de bestaande stedenbouwkundige structuur. De woningen krijgen een aardwarmtepomp en worden gebouwd met onderhoudsvriendelijke materialen.”

De gemeente Raalte verkoopt de grond aan The Citadel Company en bouwbedrijf Hoogeslag. De woningen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2022 worden gerealiseerd.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk