Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 bekend

De afgelopen drie dagen stonden in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De stembussen zijn inmiddels gesloten en alle stemmen zijn geteld op partijniveau.

Uitslag bekend

Het was een spannende avond, maar de voorlopige uitslag van de verkiezingen is bekend.

Gemeentebelangen 7 zetels 4804 stemmen
CDA 5 zetels 3278 stemmen
BurgerBelangen 7 zetels 4675 stemmen
VVD 3 zetels 1945 stemmen
Lokaal Alternatief 0 zetels 414 stemmen
D66 1 zetel 786 stemmen
PVDA 1 zetel 724 stemmen
GroenLinks 1 zetel 922 stemmen

Uitslag op kandidaatsniveau

Donderdag 17 maart worden de stemmen centraal geteld in sporthal Hoogerheyne in Heino. De verwachting is dat de stemmen tegen de avond geteld zullen zijn. Burgemeester Martijn Dadema maakt die dag om 19.00 uur in de raadzaal bekend welke 25 raadsleden de komende vier jaar zitting nemen in de gemeenteraad van Raalte. Iedereen is hierbij welkom. De definitieve uitslag wordt tijdens een openbare zitting in de raadszaal van het gemeentehuis op maandag 21 maart om 10.00 uur bekend gemaakt; tot dat moment zijn correcties op de voorlopige uitslag nog mogelijk. Dan worden ook de stemmen per kandidaat per stembureau openbaar.

Afscheid oude raad en installatie nieuwe raad

Op dinsdagavond 29 maart wordt tijdens de vergadering van de gemeenteraad afscheid genomen van de raadsleden die niet terugkeren in de raad. De nieuwe gemeenteraad wordt officieel geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering op woensdag 30 maart. Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal en beginnen om 19:30 uur.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk