Vragen 5 mei viering 2020

Op 5 mei 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft alle gemeenten binnen Nederland een brief gestuurd om een oproep te doen samen te werken aan een aantal nationale monumenten.

GemeenteBelangen vindt het belangrijk dat hier aandacht aan besteed wordt, zodat dit belangrijke moment uit de geschiedenis blijft voortbestaan en herdacht. Daarom heeft Johan Seekles vanavond namens GemeenteBelangen tijdens de raadsvergadering een aantal vragen gesteld aan het college. Als eerste wordt gevraagd of het college al is begonnen met de voorbereidingen van lokale activiteiten voor 2020. GemeenteBelangen vraagt of het college bereid is om mee te werken aan een aantal nationale monumenten, zoals de VNG vraagt. Tevens vindt GemeenteBelangen het belangrijk dat de gemeenteraad op de hoogte wordt gehouden van de opzet en kosten van deze festiviteiten.

Burgemeester Dadema heeft de vragen beantwoord en zegt toe dat de gemeente Raalte hiermee aan de gang gaat en dat de raad op de hoogte wordt gehouden over de ontwikkelingen omtrent dit onderwerp.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk