Vragen GemeenteBelangen over App Kwikstart 18+

Voor veel jongeren is 18 jaar een spannende leeftijd. Ze worden volwassen en krijgen hiermee veel eigen verantwoordelijkheid. Als je 18 jaar wordt, moet je heel wat zaken zelf regelen, zoals verzekeringen, school/werk en misschien zelfs een eigen kamer of woning. In de Kwikstart app is veel informatie te vinden over allerlei vormen van hulp, je gezondheid en rechten en plichten.

Stichting Kinderperspectief heeft in 2014 een gratis app en website ontwikkeld voor jongeren tussen 16 en 23 jaar waarmee jongeren verschillende regelzaken op een rijtje kunnen zetten. In 2020-2021 is de Kwikstart app en Kwikstart website doorontwikkeld. De vernieuwde app biedt, naast landelijke overheidsinformatie, nu ook lokale overheidsinformatie aan. De gemeente moet deze app dan uiteraard wel vullen met de informatie van hun eigen gemeente. Op donderdag 17 juni jl. was de lancering van deze vernieuwde Kwikstart  app door staatssecretaris Paul Blokhuis.

Voor GemeenteBelangen is het belangrijk dat ook deze jonge inwoners de juiste informatie weten te vinden. Om die reden heeft raadslid Mark Kampman van de fractie van GemeenteBelangen een aantal vragen aan het college gesteld. Zo wil GemeenteBelangen weten of het college op de hoogte is van deze app en of er ook al een soortgelijke app is in de gemeente Raalte. Ook zou GemeenteBelangen  graag zien dat deze app wordt gevuld met de informatie van de gemeente Raalte. Tot slot is de vraag of het college deze app onder de aandacht kan brengen bij de inwoners van Raalte.

https://www.kwikstart.nl/

Interessant? Deel het direct met uw netwerk