Wasbare luiers

Wervingscampagne van start: Gemeenteraad stemt in met pilot wasbare luiers

De gemeenteraad heeft donderdagavond 31 maart ingestemd met de pilot wasbare luiers.

Blije Billen_Projectlogo

Vanaf morgen start een wervingscampagne met als titel ‘Blije billen, liever verantwoord’, waarmee 35 ouders uit Raalte gezocht worden die de luiers in de praktijk bij hun kind willen uittesten.

De gemeente Raalte slaat de handen ineen met deze groep ouders, de kinderdagverblijven Koos (locatie Eigen-Wijs) en het Schoapie, leverancier Kaatje Katoen en ROVA om de luierafvalberg (659 ton per jaar) substantieel te verminderen.  

Campagne

Centraal in de campagne staat  de oproep aan ouders uit de gemeente Raalte om zich op te geven voor de pilot. Het accent ligt op ouders die het beste voor hun kind willen en een bewuste keuze willen maken voor duurzaamheid. Voor 50 euro krijgen zij een luierpakket ter waarde van 600 euro om de luiers 8 weken te testen. Na afloop, als het goed bevalt, kunnen zij de luiers overnemen voor  50% van de nieuwwaarde. Ouders die mee willen doen kunnen zich aanmelden op www.raalte.nl/blijebillen  Daar staan ook de exacte voorwaarden vermeld. De pilot gaat 17 mei van start, aanmelden kan vanaf 2 april.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk