Week van de ontmoeting Heino

“Ga met een gratis gebakje bij iemand op bezoek”

Erbij horen, gezien worden, ontmoeten op de meest simpele manier, iedereen heeft er behoefte aan. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Ontelbaar veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam.  Tijdens de Week van de Ontmoeting van 27 september tot en met 6 oktober wordt er aandacht gevraagd voor eenzaamheid.

Het kernteam van Heino organiseert ook dit jaar weer de gebakjesactie. Het team daagt mensen uit om donderdag 4 of vrijdag 5 oktober met een gebakje bij iemand op de koffie te gaan die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Meedoen met de gebakjesactie
Je kunt je tot maandag 1 oktober 10.00 uur aanmelden bij het Dorpshuus Heino, via 0572-700212 of info@dorpshuusheino.nl. De gebakjes kunnen na opgave gratis op 4 of 5 oktober worden opgehaald bij de Albert Heijn in Heino. Mensen die graag bezoek willen ontvangen of mensen die mee willen doen, maar geen bezoekadres hebben kunnen zich ook aanmelden. Het kernteam zorgt voor een leuke koppeling.

Bijeenkomst over eenzaamheid
Naast de gebakjesactie organiseert het kernteam van Heino ook een informatiebijeenkomst over het thema eenzaamheid. Op dinsdagavond 2 oktober geeft Tamara van der Zee van Wijz Welzijn in het Dorpshuus Heino antwoord op vragen als ‘Wat is het verschil tussen eenzaamheid en isolement? Hoe signaleer ik eenzaamheid en maak ik het bespreekbaar?’. De bijeenkomst start om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.45 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan tot 1 oktober bij het Dorphuus Heino, via 0572-700212 of info@dorpshuusheino.nl.

Over het kernteam
Elke kern in de gemeente Raalte heeft een kernteam dat zich inzet om de leefbaarheid op het gebied van zorg en welzijn in het dorp te vergroten. Het kernteam kan meedenken met een initiatief of de uitvoering van een idee ondersteunen. In het kernteam zitten medewerkers van zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en vaak ook inwoners uit het dorp of de wijk.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk