Werkzaamheden Nieuw-Tijenraan

Bouwrijp maken kavel Nieuw Tijenraan van start

De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het terrein van het multifunctionele sportcentrum Nieuw Tijenraan gaan volgende week van start. Vanaf dinsdag 17 mei begint de firma Hoogeboom Raalte met de sloopwerkzaamheden van de twee woningen Zwolsestraat 65 en 67. Deze sloopwerkzaamheden nemen 2 weken in beslag. Daarna wordt vervolgd met het bouwrijp maken van de kavel; het grondwerk, opruimwerkzaamheden binnen het terrein en de eerste aanleg van de riolering.

Sportcomplex Nieuw Tijenraan

Voor de verkeersveiligheid legt de gemeente voor de periode tijdens de bouw van Nieuw Tijenraan een zogenaamde bouwweg aan naar de rotonde van de N348/Hondemotsweg. Door deze weg aan te leggen, voorkomt de gemeente dat bouwverkeer over de Zwolsestraat rijdt. Ook de rotonde Ceintuurbaan/Zwolsestraat met de vele fietsers naar Landstede en Tijenraan, wordt op deze manier niet door bouwverkeer gebruikt.  Alle partijen in de directe omgeving zijn erg blij dat de provincie hier goedkeuring aan heeft gegeven.

Op dit moment worden in de ontwerpateliers met de gebruikers de laatste wijzigingen aan het ontwerp door gevoerd, zodat in juni het definitieve ontwerp kan worden vastgesteld. De bouw van nieuw Tijenraan start dan na de zomer in september.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk