Wethouder Wagenmans plant bloembollen

Wethouder plant bollen op de Linderte

“Een groene omgeving maakt iedereen gelukkiger”

“De omgeving is van iedereen en een mooie, groene omgeving maakt iedereen gelukkiger.” Samen met leerlingen van basisschool de Linderte maakte wethouder Wout Wagenmans een begin met het inplanten van een bloembollenveldje bij de school. In het voorjaar barsten hier zo’n 1000 narcissen los als aankondigers van de lente. Wagenmans: “Buiten spelen en de natuur leren kennen, dat willen we allemaal voor onze kinderen.”

Het planten van de voorjaarsbloeiers heeft even verderop een veel grotere tegenhanger. Op het veld vlakbij, tussen de Venebrugge en de Blankena, zijn vandaag zo’n 90.000 bollen geplant. Aan dit initiatief van Groei en Bloei Salland werkt de gemeente graag mee want de actie sluit aan bij het nieuwe groenbeleid van de gemeente Raalte: Groen, samen doen! Wout Wagenmans: “Samen met de inwoners hebben we het groenbeleid gemaakt. Er is een hele grote betrokkenheid vanuit onze gemeente op dit onderwerp. Het is mooi om dit samen op te pakken.”

Bloeiers

Langs de rand van het veld is een plek van 180 m2 ingeplant met een mengsel van krokussen, anemonen, tulpen en blauwe druifjes. Verderop is een 90 meter lange strook geplant met diverse soorten narcissen, zowel vroeg- als laatbloeiers. Wout Wagenmans: “Het vergoten van biodiversiteit is een van onze pijlers in het groene beleid.” Het inplanten van de bloembollen op de Linderte wekte veel enthousiasme. Schooldirecteur Han van Rhee: “Wij vinden een groene omgeving heel erg belangrijk en onze kinderen vinden dit ook. Zij willen toch buiten kunnen blijven spelen!” 

Groen beleid

Gemeente Raalte heeft een vooruitstrevend groenbeleid waarmee een nominatie voor de Landschapsprijs 2017 van Landschap Overijssel werd behaald.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk