Woningbouw Douma terrein

Woningbouw op Douma terrein en toenemende verkeersdrukte voor de Enkstraat.

Afgelopen woensdag was GemeenteBelangen als toehoorder aanwezig bij een informatiebijeenkomst met de omwonenden van het Doumaterrein. Projectontwikkelaar BPD (onderdeel van de Rabobank) heeft voor het Douma terrein een mooi plan bedacht voor ruim 80 woningen, waarvan ongeveer 25% voor sociaal woningbouw.  De omwonenden, veelal bewoners van de Enkstraat, hebben geen enkel probleem met de bouw van de woningen. Wel hebben ze grote bezwaren tegen het bijbehorende verkeersplan. Volgens berekeningen van verkeersdeskundigen betekent de komst van de ruim 80 woningen gemiddeld 622 ritten extra per dag, die grotendeels via de Enkstraat  gaan verlopen.

Volgens wethouder Alexander Kreule wijzen model computer berekeningen uit dat dit verkeerstechnisch verantwoord is. De inwoners van de Enkstraat denken daar totaal anders over. De smalle Enkstraat is nu al te druk. In plaats van vast te houden aan de standaardberekeningen vragen zij om maatwerk. Als alternatief stellen de omwonenden voor om een brug te leggen over het kanaal. Deze optie vindt de wethouder echter te duur.

GemeenteBelangen hoopt dat de wethouder en de omwonenden er alsnog uitkomen, zodat bezwaarschriften en vertragingen van het project voorkomen worden. Misschien kan er nog een derde variant bedacht worden die alle betrokken partijen (omwonenden, gemeente en projectontwikkelaar) tevreden stelt.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk