Workshop in het kader van week van de opvoeding

CJG ORGANISEERT WORKSHOP ‘LEREN LUISTEREN’

Alle ouders maken wel eens mee dat hun kind niet luistert. Wat zijn de oorzaken hiervan? Hoe kunt u ongehoorzaamheid voorkomen? Hoe zorgt u dat uw kind beter leert luisteren? Op woensdag 5 oktober organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in Raalte een speciale workshop rondom het onderwerp: ‘leren luisteren’. Ouders kunnen kosteloos deelnemen.

De workshop wordt gegeven door Marieke Elders, positief opvoedadviseur. Marieke heeft ervaring met het begeleiden van gezinnen en ouders met opvoedvragen. Marieke: “Er is niet één manier de beste om kinderen op te voeden of om een goede ouder te zijn. Uiteindelijk is het aan jou als ouder om te beslissen welke waarden en normen je belangrijk vindt, welke vaardigheden je kind moet leren en welk gedrag je wilt stimuleren.”

Tijdens de workshop gaat Marieke samen met ouders aan de slag met specifieke opvoedingsvragen rondom het thema ‘leren luisteren’. U krijgt tips hoe u kinderen kunt leren om grenzen te accepteren en te luisteren naar wat ze gevraagd worden. Aan het eind van de workshop heeft u een persoonlijk plan om ervoor te zorgen dat uw kinderen beter leren luisteren.

Het CJG organiseert deze workshop in het kader van de Week van de Opvoeding. In deze week, van 3 tot en met 9 oktober, staat dit jaar het thema ‘Contact’ centraal. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongen. Een positieve benadering staat hierbij voorop.

De workshop is op woensdag 5 oktober 2016 bij Op1, in het Kulturhus van Raalte. De workshop duurt van 9.00 tot 11.00 uur. Deelnemers worden om 8.45 verwacht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar cjg@raalte.nl.

Wees er snel bij, er kunnen maximaal 14 personen deelnemen. Aanmelden voor deze workshop kan tot 28 september 2016. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

 

Interessant? Deel het direct met uw netwerk