Wout stopt, Irene nieuwe lijsttrekker van GemeenteBelangen

Na een bestuurlijke carrière van ruim 23 jaar neemt Wout Wagenmans aan het einde van deze bestuursperiode in 2022 afscheid als actief politiek bestuurder voor GemeenteBelangen. In zijn eerste jaren heeft Wout, afkomstig uit Heeten, zich als raadslid actief ingezet voor de belangen van Heeten en voor de Gemeente Raalte als geheel. Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Economie konden daarbij rekenen op zijn bijzondere belangstelling.

In 2010 werd Wout wethouder en heeft in de huidige en achterliggende collegeperiodes verschillende portefeuilles gehad.  Wij als GemeenteBelangen hebben begrip voor zijn besluit om na deze bestuursperiode een punt te zetten achter zijn wethouderschap.

Onze partij is hem veel dank verschuldigd en mede dankzij zijn inzet is het gedachtegoed rondom participatie van inwoners gemeengoed geworden in de Gemeente Raalte. Tevens is GemeenteBelangen in zijn periode als wethouder uitgegroeid tot de grootste partij in Raalte.  Als vereniging zijn wij blij dat Wout ook na deze periode de partij blijft ondersteunen.

Tijdens de ledenvergadering van vandaag (11 december 2021) is Irene Weertman-Halfwerk verkozen tot de nieuwe lijsttrekker van GemeenteBelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Irene, geboren en getogen in Heino is sinds 2018 raadslid voor GemeenteBelangen.  Irene Weertman-Halfwerk (45) is getrouwd en moeder van drie zonen. Zij is al jaren werkzaam bij bureaus die gemeenten adviseren.

In haar vrije tijd zoekt ze de buitenlucht op om te gaan wandelen, hardlopen of zwemmen. Met haar brede belangstelling wil zij graag inwoners, politiek en ambtenaren met elkaar verbinden.

Met Irene krijgt GemeenteBelangen een enthousiaste lijsttrekker die er vol voor wil gaan om tot goede resultaten te komen. Of zoals Irene het zelf zegt:  “De gemeente zijn we met zijn allen. Dat betekent dat iedereen betrokken wordt en zich betrokken voelt. Hiervoor zet ik me volledig voor in.”

De nummer 2 van de kieslijst is Jan Schokker uit Heeten. Jan is onze huidige fractievoorzitter van GemeenteBelangen.  Hij zet zich in voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen in Raalte mee kan blijven doen ook in de komende jaren. Jan heeft zich de laatste jaren in het bijzonder ingezet voor de agrarische sector en de inrichting van het buitengebied in Raalte.

Nummer 3 op de kieslijst is Frank Niens. Frank woont in het buitengebied bij Raalte en is wethouder in het huidige college. Hij is ook de wethouders kandidaat voor de nieuwe bestuursperiode. Frank heeft een bijzondere belangstelling voor onder andere Cultuur, Duurzaamheid, wonen-werken en recreëren in het landelijk gebied, digitalisering en de Gemeentelijke Financiën. Hiervoor heeft hij zich ook in de afgelopen jaren ingezet.

De overige kandidaten en volgorde op de lijst van GemeenteBelangen worden medio/eind Januari 2022 bekend gemaakt.

Interessant? Deel het direct met uw netwerk